itsapieceofcake

Legyen egyelőre egy egyveleg, mindenféle világmegváltó és egyéb ilyen rétű dolog nélkül. Sajáttal vagy épp olyannal ami megtetszett valakitől.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Játék az ételek színeivel és ízeivel (könyvrészlet, Popper)

2008.03.09. 22:55 | itsapieceofcake | Szólj hozzá!


"Játék? Hát még nem vetted észre? Nem vetted észre, hogy Nyugat és Kelet egyaránt játszik az élettel és halállal, a szerelemmel és pénzzel, a boldogsággal és a keserűséggel, az Istennel és az Ördöggel.
Kérlek, itt Magyarországon, legalább Kosztolányinak felelj magadban, amikor megkérdezi:
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
Tényleg nem tudod? Tényleg ilyen komolyan veszed, az életbölcseletet, Mózest, Jézust, Buddhát és Mohamedet? A Védákat, a jógát, az Ájurvédát, a kabbalát, Loyolai Szent Ignác lelkigyakorlatait, a szufit, a reikit, a kineziológiát? Minden múlandó, örök igazságunkat? Nem tudod, hogy egy nagyszerű játék szereplője vagy, Isten komédiása? Jól kellene játszanod, nehogy Isten elunja magát, és vízzel, tűzzel vagy betegséggel vessen véget a rossz előadásnak.
Jó lenne, ha lefekvéskor az ágyban mondogatnád:

Játszom ennen életemmel,
Bújócskázom minden árnnyal,
A padlással, a szobával,
A fénnyel, mely tovaszárnyal.

Talán elmosolyodsz közben.
Abody Béla - akit lassan elfelejt a saját mocskos zűrzavarában fetrengő kor - mondta valamikor, hogy az életben a játék a csúcs!
És a humor, a nevetés: a fény a csúcson.
"...............


 

A bejegyzés trackback címe:

https://itsapieceofcake.blog.hu/api/trackback/id/tr75373380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása