itsapieceofcake

Legyen egyelőre egy egyveleg, mindenféle világmegváltó és egyéb ilyen rétű dolog nélkül. Sajáttal vagy épp olyannal ami megtetszett valakitől.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Aviator

2008.03.10. 18:16 | itsapieceofcake | Szólj hozzá!

 

Nah, most végre valahára erőt vettem magamon és megnéztem.
És sajnálom, hogy csak most néztem meg.
Ez is azt bizonyítja, mennyire különbözünk...annyian mondták anno, hogy ne nézzem meg moziban mert mekkora szar.
Szar??
Kár hogy nem kapott DiCaprio Oscart, megérdemelte volna...

Talán azért "szar" a film, mert meg kell erőltetni a kis agyunkat...és nem azzal a tipikus hollywoodi happy enddel van vége amihez hozzászoktattak minket és ettől sokan rosszul lesznek:D.
Puszta pszichológia....hogy milyen lesz a kasszasiker film. Milyen elemeket kell beletenni, legyen benne szépfiú..és dögös nő..egy kis csihipuhi..és robbantás, meg persze legyen veszélyben a Föld..és mentsék meg...
És a vége! Fúúú, az nagyon fontos. A végének happy endnek kell lenni, különben tisztelt átlagmozinéző örjöngve megy haza, hogy mi ez a "szar" amit megnézett. A hírt továbbadja..és a várt bevétel elmarad.

Ebben a filmben viszont nincs lezárva a történet, nem úgy kecmeregsz ki a a moziból ahogy általában a kasszasiker filmek után szoktál.
Itt nem robbantotta fel superman a gonoszok fellegvárát, nem vette sok szenvedés árán feleségül a királyfi a királylányt, nem mentették meg az amerikai szuperhősök a Földet a becsapódni készülő meteortól...nem számolt le a két banda egymással......

Mert ebben a filmben "csak" egy emberről van szó...és arról, hogy miket vitt véghez. És arról, hogy tisztában van vele, hogy fogja leélni az egész életét...és nem valószínű, hogy tudnak (ténylegesen) segíteni rajta...
De le fogja élni az életét.
Arról szól, hogy ez az ember folyamatosan kockáztatott..és arról, hogy igen, őrült volt..de valahogy az az őrült, aki realitást is látott a dolgokban és azért csinálta meg.
Aki tudta hogy vagy belehal abba amit tesz, vagy az ünneplő tömeg fogja a levegőbe dobálni. Köztes megoldás nincsen.

De főleg egy olyan emberről, aki hitt magában.

És aki nem hagyta hogy bárki is lebeszélje őt arról, amit el akar érni.


Furcsa ember a jó színész...nem is tudom van-e "normál emberi" arca. Hogy milyen is ő alapban,a maga tisztaságában.
Ahhoz hogy valamit el tudj jól játszani, ahhoz azonosulnod kell azzal, akit játszol.
Egybeolvadsz vele..és onnantól kezdve az ő neve a te neved az ő élete a tied.
Szóval ezért a filmért csók a szájára!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsapieceofcake.blog.hu/api/trackback/id/tr6374704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása